Translate

14/11/09

Valors de la societat actual

Data: divendres, 20 de novembre, 20:00h – 21:30h

Lloc: Centre parroquial SANT PAU

Convoquen la Coordinadora diocesana de pastoral obrerar i l'Arxiprestat de Tarragona Perifèria. Reflexió a partir d'una aportació de Mn.Joaquim Cervera -sociòleg- i membre dels Equips de responsables del Centre d'Estudis Pastorals (CEP). Una ocasió que podem fer nostra, al fer-se al nostre Centre parroquial.

1 comentari:

  1. Una xerrada molt interessant on es va inentar explicar com els valors no són ni bons ni dolents, sinó que som nosaltres els que els endrecem en funció de la nostra escala.
    Aquests valors de la societat han anat canviant al llarg del temps: quan la cultura dominant ha estat la cristiandat, els valors eren la tradició, la família o la religió. En canvi en la societat d'ara, podríem dir-ne moderna i liberal, han aparegut d'altres com l'individualisme, el culte a la imatge, el consum, la secularització, el progrés... Aquests nous valors han anat desplaçant els altres.
    Però hem de ser positius, i tot i que ara es tendeix a parlar de crisis de valors, crisis econòmica, crisis ecològica, crisis política... hem d'aprofitar per reafirmar-nos en els nostres valors que ens ajuden a ser com som. Ara és el moment d'intentar fer les coses amb valors que potser han quedat desplaçats (l'amor, la fe, l'amistat, la solidaritat, la igualtat, el respecte...) per valors que han demostrat no funcionar.
    Nous projecte amb noves idees però amb els valors que ens va transmetre Jesús. Ara és el millor moment per dia a tothom que un altre món és possible!

    Natxo

    ResponElimina