Translate

13/6/11

L'empatia

Aquest dissabte el grup de joves de la Parròquia ha treballat l'empatia utilitzant aquest vídeo, que creiem que us pot fer pensar una mica.

1 comentari:

  1. Heu reflexionat sobre “l’empatia” a partir del vídeo “Recibe servicio”. Permeteu-me alguna consideració.

    “L’empatia permet que les persones es vinculin com a subjectes i no com a objectes del món físic”, deia l’any 1916 la filosofa Edith Stein (1891-1942), jueva d’origen, monja carmelita [Teresa Benedicta de la Creu (1934)] i Santa en l’església catòlica (1998):

    1) Us recomano llegir “La compassió”, del Dr.Francesc Torralba (Ed.Pagés2007), a les pàgs. 23-25 planteja que valorar l’empatia postula (i més tenint en compte la finalitat dels Grups de joves de la Parròquia) educar i viure la Caritat com el valor que millor pot respondre al que, per l’empatia, descobrim en l’altre.
    Penseu-ho a les vostres reunions, alimenteu aquest desig de trobada amb Jesús, educant-nos per a la caritat.

    2) Fem-ho tot en Caritat. La paraula Caritat no és una paraula “demodé”, ni expressa un valor caduc, ans al contrari, és l’expressió més noble i sincera del que suposa la trobada amb qui, perquè hi entrem en relació, volem ser-hi amb responsabilitat. Testimonis de l’Evangeli entre els joves.

    3) I, encara, perquè sou els Grups de joves de la Parròquia em permeto recomanar-vos la lectura de Jn, 4, 4-42, veient-ho des de la vostra reflexió sobre l’empatia.
    Apreneu de Jesús com gestiona el que veu en la dona samaritana (ho fa en Caritat). Fixeu-vos com Jesús ho viu i ho comparteix amb els apòstols -va ser molt positiu, veure-us al pati del Centre parroquial fent aquesta experiència, el dissabte passat. Aquest estil educa per a la comunió (Església)-. Finalment, noteu que és important comprendre’ns des de la fidelitat a l’Evangeli (Jn 4,26).

    Bon treball.

    Joan-Anton Cedó

    ResponElimina