Translate

10/5/13

Iniciació - L'autoestima


Moltes vegades ens costa ser positius, saber el que fem bé i confiar en nosaltres mateixos. És per això que vam començar completant una sèrie de frases per veure què és el primer que pensem. Vam completar cadascú frases de l’estil:

Tot el món...   
Sempre...   
Puc amb... 
Ningú...   
Això...   
Sempre em passa igual...

Després de veure que la gran majoria de frases eren positives vam continuar la sessió adonant-nos  com moltes vegades diem frases que ens fan ser d’una manera que no volem. D’aquesta manera vam anar transformant pensaments negatius de possibles situacions de la vida quotidiana, en altres maneres de expressar-los positivament. No perquè se’ns caigui un got d’aigua, som uns maldestres!

Per finalitzar aquesta primera part vam llegir aquesta vinyeta

En la segona sessió, tots junts vam continuar reflexionant sobre l’autoconcepte de segons quines situacions, fets i realitats ens envolten i vivim. Cada jove va dibuixar en un cercle quina expressió de cara reflecteix el que sent o pensa sobre una determinada situació (la família, el físic, l’institut, el passat, el futur...). D’aquesta manera a poc a poc vam comentar aquelles situacions que ens alegren, ens fan estar còmodes, aquelles que ens tensen o que no estem segurs... 

Molts cops ens costa saber el que volem i ens costa veure’ns i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. No és fàcil, però parlar-ne i voler canviar els nostres pensaments negatius és una bona manera de començar!

Finalment vam fer conclusió amb aquesta vinyeta.

Joves de 1r i 2n d'Iniciació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada