Translate

2/3/13

Militants - Estudi de l'evangeli


Els grups de joves hem realitzat l’estudi evangèlic d’aquest diumenge entorn el text: Per aquell temps, alguns dels qui eren presents contaren a Jesús el cas d’uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d’ells amb la de les víctimes que oferien en sacrifici. Jesús els respongué: «Us penseu que aquells galileus van ser malmenats perquè havien estat més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: si no us convertiu, tots acabareu igual. I aquells divuit homes que van morir quan els caigué a sobre la torre de Siloè, us penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? Us asseguro que no: si no us convertiu, tots acabareu igual.»
I els digué aquesta paràbola: «Un home que tenia una figuera a la vinya, anà a cercar-hi fruit i no n’hi trobà. En veure això, digué al vinyater: “Mira, fa tres anys que vinc a cercar fruit a aquesta figuera i no n’hi trobo. Talla-la d’una vegada. Per què la tinc, si no fa més que ocupar-me la terra?” Ell li contestà: “Senyor, deixeu-la encara aquest any. Cavaré la terra i la femaré, a veure si fa fruit d’ara endavant; si no, ja la podreu tallar” (Lc 13, 1-9).»
S’ha reflexionat entorn les figures que hi apareixen (l’amo, el vinyater, la figuera i el seu fruit) i què representarien en la realitat, com l’amor, la societat cega, els grups de joves, Jesús, etc. 

Grup de Joves Sala Roma

1 comentari:

  1. Cal pensar en com adobar la nostra història i ocupar-nos en concret perquè l'Evangeli sigui el fruit que oferim.

    El Concili Provincial Tarraconense (1995), diu a la Resolució 5:
    "El Concili invita cada cristià a comunicar el Crist ressuscitat als homes i dones del seu entorn a través del testimoniatge i de la paraula, i encoratja tots els creients, grups eclesials i moviments especialitzats a continuar la tasca de l’evangelització del seu propi medi. El cristià ha d’aportar a la nostra societat un estil de vida sobri, solidari, amb una visió positiva del nostre poble, d’alegria que es comunica, de gratuïtat, de compromís i de participació en la vida associativa i política, i també de llibertat davant els nous ídols socials".

    Val la pena pensar-hi i agafar aquesta Resolució com un referent a tenir en compte, personalment, en grup i a la Parròquia.

    ResponElimina