Translate

14/12/12

22 de desembre


1 comentari:

  1. Bon dia,

    en aquesta convocatòria hi veig un treball pastoral fet amb rigor i metodologia:
    a) Hi veig als Grups de joves i d’adults (i als Serveis parroquials) que convertiu una convocatòria en una oportunitat per reflexionar en comú a partir d’una de les opcions amb arrels d’Evangeli (L’Opció pels pobres).
    b) Hi veig el paper extraordinari dels Grups de joves i d’adults i d'altres Grups de la Parròquia (p.e. convocant als infants, als adolescents i joves i a les famílies, a l’Esplai organitzant el “Caga tió”, qui canta a la Schola Cantorum, qui “obrirà les portes” d’on Caritas és acolliment i atenció, etc.) molt bon esperit al darrera del que s’hi anuncia,... Sembla obvi que ha de ser així (em refereixo a l’importància dels laics en les propostes de l’Església), però aquesta manera d’articular la vida comunitària a la Parròquia no sempre s’aconsegueix fer realitat.

    Mireu-vos poc a poc aquest CARTELL i el que s’hi diu, convida a la reflexió i a la pregària. A la Parròquia li calen convocatòries com aquesta i per a la societat és necessària l’Església, convocant-les.

    No podem equivocar-nos (I Pe 3,15)!: Voler arribar a tota la Parròquia (i des de la Parròquia a la demarcació parroquial i al que s’hi viu) no pot entendre’s amb “ser superficial”, amb “poca exigència” o descuidant “cap influència profunda”, cal un nucli “format i amb vocació de ser referent, obert i present”, “llevat dins la demarcació parroquial (en la «massa»)”, “testimoni de l’Evangeli, que:
    és “sal de l’aliment”,
    és “llavor de «tal» arbre”,
    són grups [Grups d’adults, Grups de joves, Grups de Catequesi, Esplai, etc.] per a «tal» Parròquia”, etc.
    (aquestes expressions són de Joseph Cardijn,
    tretes del Butlleti de la JOC-F, de març de 1934, pàgs. 49-52)

    Gràcies, doncs pel CARTELL, pel que convoca i pel que s’hi descobreix al mirar-lo, per totes les persones que el 22 de desembre, si Déu vol, compartirem una experiència de comunitat parroquial.

    ResponElimina