Translate

23/1/13

Militants - Primeres reflexions de l'any


Aquest dissabte passat, després d’una petita parada per les vacances de Nadal, ens vam reunir de nou per iniciar la segona etapa d’aquest curs.
Després de pensar en diferents possibilitats i valorar-les, sembla que ja tenim tema pel proper “Llença-t’hi!”. Estem molt contents perquè vam tenir moltes idees que, poc a poc, van agafant forma.

Esperem que el resultat sigui l’esperat i que hi hagi un feedback positiu! Només us direm que aneu pensant en la vostra vessant més “artística”. Si teniu ganes de saber-ne més, el proper número del “Llença-t’hi!” estarà llest el dia 1 d’abril.

Grup de Joves - Sala Atenes 

1 comentari:

  1. Militants! És una paraula que sempre la llegeixo amb respecte, amb molt respecte!. Em pregunto ¿què cal comprendre? ¿Què entenem per militant, als Grups de joves i d’adults, a la Parròquia de Sant Pau, etc.? ¿què vol dir per a nosaltres iniciar-nos a l’Acció Catòlica?

    El procés d’iniciació cap a la militància en Grups cristians és un procés, ens iniciem des de l’esperit i el mètode que ens ofereix l’Acció Catòlica :
    Vegeu el Pla pastoral diocesà 2010-2013,

    Objectiu 2: “Urgir en els cristians i cristianes laics el compromís social pel Regne en la nostra societat d’avui i d’aquí –Acció 1.1-” i

    Objectiu 3: “ La transmissió de la Fe als joves i la seva inserció a l’Església”

    [Ho trobareu a: http://www.arquebisbattarragona.cat/arquebisbe/escrits/cartes/index.php?arxiu=fitxa_cartes&idnoticia=9328&buscador_noticies=].

    “L’esperit i el mètode” són molt importants, ens ajuden per al procés educador (com un cotxe t’ajuda per al viatge i és un bon recurs per realitzar-lo, també l’Acció Catòlica és un molt bon recurs, una molt bona experiència), però no ens estalvia ser subjectes actius en el procés i responsables de viure’l (descobrint en l’Evangeli el “nervi” que el sosté), és llavors quan el Grup i la Comunitat (l’Església) són escola de vida i de la vida més autèntica (I Pe 3,15).

    Acompanyem un procés cap al testimoni, amb el què suposa.
    De “militants complets no n’hi ha, fan falta, però no n’hi ha” (els Sants, ho són!, Jesucrist és qui acompanya, vet aquí l’experiència que ens ajudarà: Lc 24, 13-35). Als militants se’ls forma-educa, se’ls acompanya, vet aquí el bon servei de la Parròquia, de l’Església, se’ls estima apassionadament i els militants, a la vegada acompanyen des de la seva experiència l’Església: “Quedat’t amb nosaltres” (Lc 24,29), diuen els deixebles (els militants) a Jesús

    Entenem per militant algú que, en primer lloc i abans de res, en tota en seva vida d’adult, jove o infant, viu aquest procés educador i el comunica (N’és testimoni [Jn 4, 1 ss.]).

    Cordialment
    Joan Anton Cedó

    ResponElimina