Translate

14/10/12

Comentari a: "Militants - Nou curs amb ganes!"

Bon dia, llegeixo al bloc dels Grups de joves de la Parròquia el Resum de la reunió de 9-X-2012: “Militants - Nou curs amb ganes!”.

No puc estar de manifestar-vos com és d'estimulant la vostra experiència per a tota la Comunitat Parroquial, en dono gràcies a Déu i no m’estic de dir-vos que l’hem de valorar, vosaltres també, com una trobada del projecte de Jesucrist per la vostra vida (Mc 4, 30-32).

No m’estic de compartir amb vosaltres les darreres reflexions que l’any 1989 van escriure els que llavors eren el bisbe i el bisbe auxiliar de Bilbao als Grups de joves de la Joventut Obrera Cristiana (un Moviment d'Acció Catòlica, com ho és l’Acció Catòlica General, que coneixereu i estimareu. No per ser de l’any 1989, deixen de ser una resposta per avui, us ho asseguro.

Fixeu-vos què s’hi diu, llegint-ho poc a poc i on hi posa J.O.C. poseu-hi “Grups de joves Cristians de la parròquia de Sant Pau, a l’Acció Catòlica General”, us ajudarà:

3. El nostre missatge a la J.O.C.

A aquests grups, que voldríem veure créixer i consolidar-se en la nostra diòcesi i altres Esglésies locals, els volem formular, en fi, unes indicacions i peticions.

a) Ni la vostra limitació numèrica ni la vostra reduïda forca social no ha de ser motiu de descoratjament. La militància, quan és autèntica, mai no és un fenomen massiu, sinó minoritari. Allò de més propi dels grups cristians no és ser influents sinó significatius. Ho són quan, per reduïts que siguin, constitueixen una realització anticipada de la societat que desitgem construir i del Regne de Déu vers on volem avançar. Aquestes realitzacions, en tota la seva modèstia, interpel·len ja pel que són i transformen pel que fan.

b) L'acció alliberadora i transformadora que intenteu desplegar entre el jovent reclama de vosaltres algunes actituds que heu de conrear acuradament:

La lucidesa per a veure i analitzar la societat, sempre canviant i mai del tot coneguda. 
El coratge, la tenacitat i la paciència per a suportar la lentitud dels progressos propis i d'altri i la potència de les forces que s'oposen al vostre projecte transformador. 

c) En una època en la qual la força d'una mentalitat paganitzada tendeix a buidar insensiblement i des de dins de la substancia mateixa dels nostres criteris, actituds i comportaments evangèlics, cal que assegureu a consciència la vostra identitat creient i eclesial mitjançant la formació, la celebració i la revisió.

d) L'anunci explicit de Jesús als vostres col·legues i la voluntat alliberadora són dues components essencials i inesperables de la vostra única missió. Inviteu els joves no només a compartir amb vosaltres inquietuds, projectes i treballs transformadors, sinó també a adherir-se com vosaltres a Jesucrist lliure i alliberador.

e) El present de la J.O.C. està vinculat al passat admirable d'aquest moviment que Cardijn va saber modelar i llançar a tots els continents. Us toca a vosaltres de recollir aquesta herència rica i universal tot essent-hi creatius i fidels. Així podreu assimilar el llegat vàlid que l’experiència passada de la J.O.C. inclou per al present i el futur. I sabreu trobar nous estils i fórmules per a respondre a noves situacions i desafiaments.

A Santa María de Begonya encomanem ardentment i confiadament la joventut sencera de Biscaia. Sota l'esguard seré i bondadós d' Andra Mari volem veure créixer i arrelar la a J.O.C.com un signe esperançador enmig dels joves i al cor de l'Església.

Bilbao, 7 de desembre del 1989.

+ Luis Marta, Bisbe de Bilbao
+ Juan María, Bisbe Auxiliar de Bilbao”

“Solidaris amb els treballadors joves”, Carta pastoral dels bisbes de Bilbao en motiu de la celebració al Seminari diocesà del “Consell general de la Joventut Obrera Cristiana [J.O.C.], 1989.


Mn. Joan Anton Cedó
Rector de la Parròquia de Sant Pau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada