Translate

25/10/12

Militants - El proper Llença-t'hi

Durant la sessió d'aquest dissabte 20 d'octubre  el Grup de Joves militants de la Sala Roma vam estar parlant sobre els possibles temes del proper Llença-t’hi del desembre. Durant la setmana havíem estat fent recull d'alguns articles i vídeos que ens podrien donar una guia per on començar de cadascun. Els quatre que van restar com a possibles després del seu anàlisi són: 

1) L’economia del bé comú. Com les grans empreses destinen els seus beneficis a créixer com empresa, no a millorar la qualitat de vida i l’estat dels seus treballadors. Com seria el món si es tractés el diner per el bé de tots, no d'una minoria. 

2) La pel·lícula “Lo impossible”. Com contrasta diferents situacions on “l’ajudar perquè sí” resulta imprescindible, i com, fins i tot en situacions límits som capaços de passar-ho per alt. Com els mitjans generen una preocupació i un interès envers les catàstrofes naturals i al cap de cert temps no se'ls dóna ja importància. 

3) El cas d’Amanda Todd. Una adolescent que a causa del bulling i el ciber-assetjament continus decideix acabar amb la seva vida. Abans de fer-ho explica la seva història amb cartells en un vídeo penjat a Internet. Com es poden deixar passar casos així. Com, deixant de banda l’assetjador, la resta d'adolescents i adults que no en guanyen res més que la humiliació i aïllament de l’altre segueixen maltractant psicològicament. Com aquests últims no reben cap tipus de repressió ni càstig i se'n surten sense remordiments ni anàlisis del per què del seu terrible comportament envers algú que més que ningú necessita ajuda i suport. 

4) Els prejudicis. Com la nostra societat, tot i la facilitat i quantitat d'informació que ens permeten els mitjans i Internet encara ens sorprenen els estereotips trencats, encara sobten comportaments o talents que no segueixen cap dels patrons amb els que ens havien acostumat. Com una població que es qualifica a ella mateixa de moderna i evolucionada cau en un judici merament d'aparences i sovint deixa enrere qualsevol tipus d'oportunitat a descobrir quelcom més. 

Entre aquests quatre ja vam començar a perfilar el tema definitiu, que de moment no avançarem per tal de mantenir l’intriga fins la publicació del Llença-t’hi l’1 de desembre. 

Reflexió final de la sessió: 

"Existía una importante labor a realizarse y todo el mundo estaba seguro de que alguien lo haría. Cualquiera pudo haberlo hecho pero nadie lo hizo. Alguien le dio coraje sobre eso, porque era trabajo de todo el mundo. Todo el mundo pensó que cualquiera podría hacerlo, pero nadie se dio cuenta que todo el mundo lo haría. Todo terminó en que todo el mundo culpó a alguien cuando nadie hizo lo que cualquiera pudo haber hecho."

Grup de Joves - Sala Roma


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada